Veel voorkomende vragen

Hoe kom ik in aanmerking voor dagbesteding bij jullie? Heb ik een indicatie nodig?
Je kunt bij Memo terecht als je een WMO-beschikking hebt van de gemeente waar je woont, of met een WLZ indicatie of met een PGB. Memo kan ook in onderaannemerschap samenwerken met een andere organisatie.

Kan ik een keer komen kijken, een dagje meedraaien?
We starten altijd met een kennismakingsgesprek, om te kijken of er wederzijds een ‘klik’ is. Daarna mag je geheel vrijblijvend een dag of dagdeel mee komen proefdraaien.

Is er een wachtlijst?
We werken niet met een wachtlijst. We doen altijd onze uiterste best om je te plaatsen, bijvoorbeeld eerst alvast één dag in de week. Zodra het mogelijk is of wanneer nodig dan kunnen we bekijken of we jouw komst uit kunnen breiden.

Moet of mag ik meehelpen?
Je moet helemaal niks. Maar we kunnen samen vást wel iets bedenken wat je leuk vindt om te doen en wat bij je past!

Wat voor mensen komen op de dagbesteding? Pas ik daar wel bij?
We richten ons op alle doelgroepen: jong en oud, lichamelijk, geestelijk en/of verstandelijk beperkt. We ervaren dagelijks dat iedereen erbij past. Als je doet wat je leuk vindt om te doen, ontmoet je mensen die dat ook leuk vinden. En dat schept vanzelf een band.

Hoe groot zijn de groepen?
We werken in kleine groepjes, in verschillende ruimten. Met altijd 1 begeleider en zo mogelijk een vrijwilliger of stagiaire.

Mag ik roken?
We hebben buiten een plekje gemaakt waar je kunt roken.

Mag ik mijn eigen huisdier meebrengen?
In principe wel, maar daar zijn wel een paar voorwaarden aan verbonden. Zo mag het geen gevaar of overlast geven voor de andere deelnemers. En je moet er zelf op passen.

Kan ik gehaald en gebracht worden? Wat zijn daarvan de kosten?
Dat kan altijd. We hebben een team van vrijwilligers die dagelijks klaar staan om iedereen te halen en te brengen. We bespreken de mogelijkheden tijdens het kennismakingsgesprek. In de meeste gevallen wordt vervoer vergoed door de gemeente of uitkeringsinstantie, als het op je indicatie staat. Als het niet vergoed wordt, moet je het zelf betalen.

Wat zijn de openingstijden?
Wij zijn op van maandag t/m vrijdag open van 9:00 tot 16:00 uur.

Zijn er vacatures?
Er zijn momenteel vacatures voor vrijwilligers die ons helpen in het vervoer. Voor meer informatie. Bel ons 🙂