Zorgboerderij Boekel

 

Op deze locatie aan Neerbroek, in het buitengebied van Boekel, kun je zowel binnenshuis als buiten diverse activiteiten doen. We hebben in de zorgboerderij verschillende ruimten: een atelier, een timmerwerkplaats, een rustkamer, een huiskamer met keuken en een opslagruimte. Door al deze verschillende ruimten kunnen we dagbesteding in kleine groepjes aanbieden.

Rondom het gebouw kun je gebruik maken van de binnentuin, de moestuin en een beleeftuin met kleine hobbydieren. In de omgeving kunnen we volop wandelen en fietsen. We hebben een duo-fiets. Beweging is belangrijk en dit proberen wij zoveel mogelijk te doen.

Voorbeelden van activiteiten binnen
Meedoen aan het Memo sportief groepje, bordspellen, kaarten, koken, bakken, muziek maken of luisteren. Rusten, wandelen (in de groentekwekerij), ondersteunende taken in de groentekwekerij uitvoeren, lezen, samen kletsen, samen koffie drinken, of niks doen en rondkijken. Niets moet, veel kan.

Ook op creatief gebied is er van alles te doen: schilderen (op porselein, hout, schilderdoek, papier, glas), mozaïeken, bloemschikken, knutselen, werken aan thema’s, tekenen, geboorteborden maken, houtbewerking, papier-maché, enzovoort.

Voorbeelden van activiteiten buiten
De hobby dieren verzorgen of knuffelen (kippen, konijnen, loopeenden), auto’s wassen, voetballen, bezig zijn met bloemen, wandelen, fietsen (o.a. met onze duo-fiets), naar de bossen, genieten van het weer, genieten in de tuin, enzovoort.

Kortom: gezellig en ongedwongen met elkaar de tijd goed besteden!

 

Dagprogramma:

09.00 – 09.30 uur
Afhankelijk van het vervoer komt iedereen tussen 9:00 en 9.30 uur binnendruppelen. We drinken gezamenlijk wat, we kletsen wat en spreken samen de dag door.

09.30 uur – 12.30 uur
Start van het programma. Iedereen gaat zelfstandig of in een groepje aan de slag, onder begeleiding van een vaste begeleider.

Om 10.30 uur nemen we samen pauze, waarna we verder gaan met de activiteit of starten met een andere bezigheid.

12.30 uur – 13.00 uur
Lunchpauze. We lunchen samen in de huiskamer of buiten.

13.00 uur – 16.00 uur
Na de lunchpauze gaan we weer uiteen voor een activiteit.

Om 14.30 uur pauzeren we weer even. We schrijven, indien nodig, in de communicatieschriftjes en daarna houden we ons voor de laatste keer deze dag bezig met een activiteit.

16.00 uur
Einde van de activiteiten. Iedereen gaat naar huis. Op eigen gelegenheid, met de taxi of met vervoer dat georganiseerd is door Memo.

Klik op een van onderstaande buttons voor meer informatie.