Service-klusteam

 

Drie keer per week is ons service klus team actief op het kindpark in Boekel. Binnen het kindpark zijn gevestigd: drie basisscholen, dagbesteding Memo, een kinderdagverblijf, GGD en een volksuniversiteit.

Voorbeelden van klusjes
We praten met de leraren, zodat ze ons leren kennen. We ruimen de vaatwasser leeg, helpen met het stofzuigen, gaan samen een stukje wandelen en zetten de boeken recht in de boekenkast. We helpen kindjes tussendoor met hun jas aan doen, of wijzen ze de weg naar de toiletten. We helpen de conciërge met klusjes, gaan even naar de winkel, plastificeren en knippen voor de leraren. De leraren vragen ons voor leraar-ondersteunende klusjes. Zo lezen we bijvoorbeeld ook eens voor bij de kleuterklassen, mogen we meekijken bij de vieringen en pakken we cadeaus in voor het decemberfeest. We zorgen voor elkaar. Kortom; veel afwisseling en met een voldaan gevoel naar huis.

 

Dagprogramma:

09.00 – 09.30 uur: Afhankelijk van het vervoer komt iedereen tussen 9:00 en 9.30 uur binnendruppelen. De dag starten we met ontmoeten, drinken, een praatje en het doorspreken van de klusjes. Dan is het tijd om aan de slag te gaan.

09.30 uur – 12.30 uur: Als het buiten regenachtig is zullen er vele zanderige schoentjes zojuist de trap op zijn gegaan om naar de klas te gaan. Een mooie klus voor ons om de trap te vegen. We maken een ronde langs alle toiletten: is er overal nog voldoende toiletpapier? En zijn de zeeppompjes nog goed gevuld?

Het wordt allemaal zorgvuldig gecontroleerd door ons. Sommigen kunnen dit al heel goed zelfstandig en anderen hebben nog een beetje hulp nodig. Geen probleem, want in ons hechte team vullen we elkaar heel goed en graag aan. Tijdens onze ronde komen we langs diverse klassen en krijgen we de vraag voor een leuk klusje, zoals bij groep 4 waar de juf vraagt of we de plakpotjes vandaag nog bij kunnen vullen. Natuurlijk, dat willen we graag doen.

Na de ochtend pauze gaan we met het volgende klusje aan de slag. De klusjes variëren; afhankelijk van waar de meesters en juffen ons voor vragen.

12.30 uur – 13.00 uur: Lunchpauze. We lunchen samen in de leraren ruimte of in de algemene ruimte. Terwijl we ons brood opeten kan het zijn dat het zonnetje begint te schijnen. Dat maakt het heerlijk weer om naar buiten te gaan.

13.00 uur – 15.30 uur: We vegen bijvoorbeeld de speelplaats, prikken afval en ook de containers mogen nog aan de weg gezet worden. Het kan zijn dat een cliënt liever binnen wil blijven. Hij/zij maakt dan bijvoorbeeld een krat speelgoed schoon voor het kinderdagverblijf of leest zelf een boekje.

Tijdens de middag pauze bespreken we de laatste klusjes van de dag en gaan we daarna nog eventjes samen aan de slag.

15.30-16.00 uur: We helpen elkaar totdat iedereen klaar is. Vervolgens praten we nog even na. Dan zwaaien we elkaar uit en gaan we met een fijn voldaan gevoel terug naar huis. Op eigen gelegenheid, met de taxi of met vervoer georganiseerd door Memo.

Op naar de volgende dag!