Dagbesteding Gemert

 

Op deze locatie aan de Boekelseweg, in het buitengebied van Gemert, kun je zowel binnenshuis als buiten diverse activiteiten doen. Deze dagopvang heeft verschillende ruimten: wasserij ruimte, werkruimte, keuken, een algemene ruimte en een opslag ruimte. Door de verschillende ruimten kunnen we dagbesteding in kleine groepjes aanbieden.

Rondom het gebouw is veel platteland. We kijken zo een heel eindje weg en zien soms de koeien buiten lopen. We hebben ons eigen terras en zitten heel dicht bij het mooie natuur gebied de ˜Peelse Loop’. In de omgeving kunnen we dus volop wandelen en fietsen. Bewegen vinden wij belangrijk en dit proberen wij zoveel mogelijk te doen. 

Kortom: Een gezellige en gemoedelijke sfeer is terug te vinden in onze dagbesteding. Elementen die wij heel belangrijk vinden! 

Voorbeelden van activiteiten
Jij mag meehelpen in onze kleinschalige wasserij; was sorteren en/of vouwen. Of, meedoen aan het Memo sportief groepje, bordspellen, muziek maken of luisteren,  auto’s wassen, wandelen, fietsen, de was en allerlei werkjes wegbrengen en ophalen bij klanten. Meehelpen bij werkzaamheden voor Stichting Sama; kinderkleding uitzoeken, vouwen en in dozen verpakken. Meehelpen bij werkzaamheden voor Usawa; koffiebonen inpakken, labelen, stempelen. Lezen, samen kletsen, koffie drinken, of niks doen en rondkijken. Niets moet, veel kan.

Ook op creatief gebied is er van alles te doen: schilderen, mozaïeken, knutselen, werken aan thema’s, tekenen, papier-maché enzovoort. Kortom: gezellig en ongedwongen de tijd doorbrengen met elkaar!

 

Dagprogramma:

09.00 – 09.30 uur
Afhankelijk van het vervoer komt iedereen tussen 9:00 en 9.30 uur binnendruppelen. We drinken gezamenlijk wat, we kletsen wat en spreken samen de dag door.

09.30 uur – 12.30 uur
Start van het programma. Iedereen gaat zelfstandig of in een groepje aan de slag, onder begeleiding van een vaste begeleider.

Om 10.30 uur nemen we samen pauze, waarna we verder gaan met de activiteit of starten met een andere bezigheid.

12.00 uur – 12.30/13.00 uur
Lunchpauze. We lunchen samen. Na de lunch heb je de mogelijkheid om even wat voor jezelf te doen, als je dat fijn vindt.

13.00 uur – 16.00 uur
Na de lunchpauze gaan we weer uiteen voor een activiteit.

Om 15 uur pauzeren we weer even. Daarna gaan we, voor de laatste keer deze dag, nog aan de slag met een activiteit.

16.00 uur
Einde van de activiteiten. Iedereen gaat naar huis. Op eigen gelegenheid, met de taxi of met vervoer dat georganiseerd is door Memo.

Klik op de onderstaande buttons voor meer informatie.